Equmeniakyrkan VISION

Vi vill vara en kärleksfull församling,
som känner Jesus Kristus,
och gör honom känd, trodd och älskad.

Visst är det en spännande vision! Ibland lever vi så, ibland inte, men det är mot den här visionen som vi vill vara på väg. 

Vi vill vara en kärleksfull församling…

Tänk om man kunde göra en jättelik Gallup-undersökning och fråga människor i alla åldrar, i alla olika världsdelar, med olika tro, fattiga och rika: “Vad är det viktigaste i livet?” Vad skulle de vanligaste svaren vara?

Antagligen skulle många svar handla om kärlek på olika sätt. När en man ställde en liknande fråga till Jesus, svarade han ungefär att det viktigaste i livet är: “Älska Gud och älska människor!” (Matt 22:36-40). Orden älska och kärlek har blivit väldigt slitna och tappat mycket av sitt innehåll. Vad betyder de egentligen? Bibeln betonar att verklig kärlek inte bara är en flyktig känsla eller romantiska ord, utan är praktisk och konkret, tex: “Låt oss inte älska med tomma ord, utan med handling och sanning.” (1 Joh 3:18). Jesus säger t.o.m: “Mitt bud är detta: Att ni skall älska varandra så som jag har älskat er.”

Är det verkligen möjligt att leva så? Någon har sagt: “Kärlek är att vilja den andres bästa.” Ingen kan känna varma känslor för alla man möter, men det går att försöka vilja andra människors bästa. Framför allt vill Gud, kärlekens källa, hjälpa oss att älska.

…som känner Jesus Kristus…

Visst är det spännande att lära känna andra människor! Du har säkert blivit överraskad när du märkt att det fanns så mycket mer att upptäcka hos en person än vad du först trodde.

Någon kanske tycker att det låter märkligt att påstå att man känner Jesus Kristus, han dog ju för 2000 år sedan! Bibelns och kyrkans budskap är dock att Jesus lever och att alla som vill kan få en personlig relation med Gud själv genom Jesus.

I sista boken i Bibeln, Uppenbarelseboken, kapitel 3, vers 20, säger Jesus: ”Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” En känd konstnär målade en stor tavla utifrån den versen, där Jesus står och knackar på en stängd och igenväxt dörr. Någon påpekade för konstnären att han hade glömt att måla dit handtaget på dörren. Han svarade att tavlan skulle vara så, för att dörren till vårt hjärta bara har handtag på insidan. Jesus kan alltså inte tränga sig in, men söker ständigt kontakt med oss. Han bultar och hoppas att vi ska öppna oss för honom och släppa in honom i våra liv, så att vi får lära känna honom mer och mer.  Att vara kristen är just detta, att ta emot möjligheten till en personlig relation med Gud själv. Inte genom att först bli en perfekt människa, utan genom att ta emot det som en gåva. Forshaga Missionsförsamling vill vara en gemenskap av vanliga människor som varken är perfekta eller färdiga, men som hjälper varandra att lära känna Jesus mer och mer.

Det finns många här i Forshaga som känner Jesus, men som sällan eller aldrig går till någon kyrka. Om någon av er läser detta vill vi hälsa: Välkommen att titta in, precis som du är, i någon av kyrkorna i Forshaga. Du har antagligen upptäckt något av Gud vi andra behöver ta del av och antagligen har vi något att bidra med till dig. I missionskyrkan kan du t.ex. komma till våra gudstjänster, som givetvis är till för alla. Kanske blir du överraskad över att det fanns mer att upptäcka hos Jesus och i församlingen än du trodde!

…och gör honom känd trodd och älskad!

En av de starka sidorna i Equmeniakyrkan Forshaga är den varma gemenskapen, som även är öppen för nya vänner.

God gemenskap finns det dock på många andra platser i samhället också, så vad är det för speciellt med Missionskyrkan, inklusive de andra kyrkorna i Forshaga? Det är att den vill erbjuda en varm och öppen gemenskap där den som vill faktiskt får lära känna Gud genom Jesus Kristus. Det är stora ord att ta i sin mun, men det är ju detta som församlingen går ut på!

Här i Forshaga finns många troende som väljer att inte ha så nära kontakt med någon församling. Det kan bero på många saker. Många verkar undrar vad det är för mening med att träffa andra troende/sökande? Du kanske också undrat det?

Gud är större än vad vi människor anar, men Gud låter oss var och en upptäcka olika sidor av Honom. Om vi lyssnar till varandra får vi därför en större bild av Gud än vi hade var och en för sig. Att vara kristen är att växa i sin personliga relation till Gud och just därför behöver vi varandra! Vi lär känna Gud bäst tillsammans med andra, för Gud vill gemenskap.

Välkommen att bidra med din bild av Gud och välkommen att ta del av vad andra sett!